Credit Recover's Blog

Recuperare creante si colectare debite

Colectarea datoriilor comerciale

noiembrie 2nd, 2012

Credit RecoverColectarea datoriilor comerciale este un proces, asa cum sunt toate afacerile, iar in  cazul în care acest proces nu este desavarsit, atunci afacerea are mari sanse de a sfirsi in faliment. Vom analiza cateva  dintre cele mai comune capcane în ceea ce priveste colectarea datoriilor si cele mai usor  de evitat. Scopul este de a te ajuta  in afacerea ta sa fii platit la timp si sa obtii profit in anii urmatori.

Prima capcana in colectarea datoriilor comerciale este aceea de a nu avea un plan de colectare. Planul nu trebuie sa fie prea complicat, atata timp cat aveti un plan de actiune, cum ar fi:

- pina in 30 de zile de intirziere se trimite o scrisoare amintind clientului datoriile restante;

- pina  in 60 de zile de intirziere se incearca un contact personal cu debitorul;

- peste 90 de zile de intirziere se transfera datoriile la o agentie de colectare

Acestea sunt acțiunile de baza si termenele care trebuie sa fie abordate.

A doua capcana este delegarea necorespunzatoare de colectare a datoriilor. Acest lucru este comun tuturor  afacerilor mici, deoarece personalul este de obicei restrans si angajatii sunt obligati sa se ocupe de mai multe roluri. Cea mai importanta  intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este: situatia mea financiara ar fi mai buna permitand altcuiva sa se ocupe de acest lucru? Nu este necesar ca optiunea dvs  sa fie o agentie de colectare, insa persoana potrivita din interiorul firmei poate face o treaba mai buna.

 Nu trimite un inginer pentru a schimba un bec!

Facand ceea ce stii mai bine iti permite sa te concentrezi cu adevarat asupra afacerii tale. Este perfect adevarat ca te poti ocupa pe plan intern de recuperarea datoriilor dar exista posibilitatea sa te coste mai mult decat angajarea unei firme de colectare. Agentiile de colectare  exista ca urmare a acestui fapt. Odata ce ai gasit o agentie de colectare debite, care isi desfasoara activitatea in mod profesionist, atunci este imperativ necesar  sa stabiliti o relație de lucru cu ei. Deasemenea, asigurati-va ca inteleg  nevoile  afacerii tale si industria dumneavoastra specifica.

Agentiile de colectare debite sunt aici pentru a ajuta companiile de orice dimensiuni in colectarea datoriilor. Nu permiteti datoriilor si conturilor restante sa va incetineasca activitatea.

De retinut in colectarea datoriilor este ca a actiona mai devreme  este mai bine decat mai tarziu, deoarece nu stii niciodata cand un debitor va deveni insolvent inainte de a va achita datoria.

Daniela Hantea

daniela.hantea@creditrecover.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Credit Recover's Blog

Recuperare creante si colectare debite

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: