Credit Recover's Blog

Recuperare creante si colectare debite

Colectarea datoriilor si notiunea de URGENT

septembrie 28th, 2012

Când colectarea datoriilor se face cit mai aproape de data scadentei, atunci sansele de recuperare cresc exponential. Exista multe motive pentru aceasta iar noi analizam 2 dintre acestea:

1. Vechimea contului – vechimea debitului  joaca un rol important in  procesul de recuperare. De ce? Deoarece asa cum stim cu totii companiile pot da faliment peste noapte, isi pot sediul, ceea ce face si mai greu procesul de urmarire. La aceste schimbari adaugam schimbarea  managementului  si faptul ca noii administratori nu pot avea idee despre datorii. Unele firme „pastreaza” conturile paguboase mult timp iar cu cat este mai vechi cu atat este mai greu de urmarit spre recuperare. Este inutil de mentionat faptul ca  rapiditatea actiunilor de recuperare conduc spre succes.

2. Motivarea Debitorul – Daca contactati debitorul si nu-i induceti ideea de urgenta a platii atunci  putin probabil debitorul ca va rambursa datoria. Daca insa apelati si-i insuflati un puternic sentiment de urgenta atunci puteti considera deschisa discutia  de recuperare. Acest lucru a fost dovedit de nenumarate ori  in afacerea noastra. Cand am initiat actiuni si am stabilit termene ferme cu debitorul am reustit sa recuperam banii  la o rata semnificativ mai mare decat in cazurile fara  termene limita.

Daniela Hantea

daniela.hantea@creditrecover.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Credit Recover's Blog

Recuperare creante si colectare debite

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: