Credit Recover's Blog

Recuperare creante si colectare debite

Sa alegi agentia de recuperare creante este ca si cum ai saruta o broasca

august 29th, 2012

Cu siguranta cunoasteti basmul frumoasei printese care isi pierde mingea  de aur in iaz iar pentru a o recupera o broasca urata ii propune  prietenia! Pentru inceput printesa este de acord, apoi insa isi da seama ca a ramas prietena cu o broasca si situatia sa nu este una prea fericita.

Cu toate acestea,  printesa ii permite broscutei sa manance si sa doarma alaturi cu ea iar cand mai tirziu brocuta se transforma intr-un print chipes care iesise de  sub o vraja. Uau! Un final fericit pentru ea.

In viata reala fiecare doreste sa-si gaseasca partenerul de afaceri potrivit. Dar pentru a ajunge aici trebuie sa saruti o  multime de broaste inainte de a-l gasi pe printul cel chipes.

Alegerea unei agentii de colectare a datoriilor poate fi asemanatoare in multe privinte cu povestea noastra. Este nevoie sa gasesti partenerul potrivit insa cautarea poate parea ca scaldatul intr-un iaz plin de noroi, datorita practicilor folosite de organizatii lipsite de etica. Prin „mizerie”  se inainteaza cu greu si fara o experienta anterioara analiza „broastelor” este grea. In  cele din urma este posibila ca alegerea facuta (sarutul oferit broastei) sa nu aduca nici un beneficiu, ca sa nu mai vorbin de printul cel chipes!

Pentru a va asigura ca ati gasit adevaratul print si nu doar o alta broasca exista unele lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere, precum: verificarea reputatiei, apartenenta la diverse organizatii recunoscute national si international, nivelul de pregatire al avocatilor cu care lucreaza, etc.

Urmatoarele patru  masuri de precautie va ajuta sa va dati seama daca ati gasit adevaratul print inainte de a saruta fiecare broasca din iaz:

Relatiile cu  clientii

Broastele nu sunt în mod inerent fermecatoare, dar cu siguranta printii sunt!

Nimanui nu ii place sa fie tratat nepoliticos ori sa fie lasat sa astepte. Cum procedeaza agentia de colectare a creantelor? Va abordeaza politicos, profesionist, receptiv fata de nevoile prezentate? Primiti cu usurinta informatii despre conturile dvs? Va prezinta disponibilitate suplimentara in procesul de comunicare si alocare de resurse? Daca sunteti informat ca realizeaza lucruri pentru dvs solicitati-le sa va spuna cum se intampla practic aceste lucruri.

O abordare pozitiva este esentiala intr-o afacere profitabila si pe termen lung. In cazul în care agentia aleasa nu o are,  aruncati-o  inapoi in iaz.

Sistemele tehnologice folosite

Broastele nu stiu cum sa foloseasca tehnologia atat de bine, insa  printii stiu!

In mod similar, agentiile „princiare” de colectare debite au intotdeauna in vedere modalitătile prin care  tehnologia poate fi utilizata pentru a îmbunatati eficienta  clientilor sai.  Solicitati potentialilor dvs parteneri informatii despre soft-urile folosite, sistemele computerizate, de telefonie, conexiunile rapide la bazele de date, de comunicare imediata precum si serviciile online pe care le ofera.

Fie se vor folosi de ocazie sa va prezinte noutatile in materie fie  vor sari înapoi în iaz pentru a se ascunde in noroi.

Flexibilitatea

In majoritatea povestilor  printul are de depasit o multitudine de  obstacolele pentru a iesi castigator la sfarsitul zilei. Acest lucru necesita ca el sa aiba aptitudini diverse şi  flexibilitatea pentru a-si folosi cunostintele la momentul potrivit.

Detine agentia de colectare o abordare standard pentru toti clientii sau prezinta dispobilitate de adaptare  pentru fiecare client? Spre exemplu, cate optiuni de plata ofera? O economie dura înseamnă somaj mai mare si rate mai mari de delincventa. O dorinta sincera de a ajuta clientii reprezinta varietatea de opţiuni  oferite, proces ce face o diferenta semnificativa în recuperare.

Cunoasterea pietei de recuperare creante

Afacerea este castelul dvs. Broastele  pur şi simplu nu sunt binevenite în castel.

In mod similar, agentiile de recuperare creante cu rezultate slabe nu ar trebui sa fie  bine venite in afacerea dumneavoastra. Acest lucru este si mai adevarat în cazul în care afacerea dvs. este reglementata prin proceduri specifice conform domeniului de activitate.

O broasca va lasa o urma de exudat pentru a curata, insa un print adevarat se va ocupa cu finete si aplomb.

Inca ezitati in privinta sarutului? Considerati sugestiile ca si resurse suplimentare pentru a trai fericiti pana la adanci batraneti!

Daniela Hantea

daniela.hantea@creditrecover.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Credit Recover's Blog

Recuperare creante si colectare debite

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: